Project De Brug - Contact

Een website als deze is nooit 'af'. Van sommige scholen weten wij als samenstellers veel, van andere veel minder. Wij willen dan ook iedereen die vroeger betrokken is geweest bij (een of meer) van de scholen, in welke hoedanigheid dan ook, en die correcties, opmerkingen, aanvullingen heeft, graag uitnodigen die met ons te delen. Verhalen, beschrijvingen en vooral beeld- en geluidsmaterialen zijn zeer welkom.

Geschikte elementen daaruit publiceren we in de site. Maar alle bijdragen brengen we ook in een digitaal archief. Zo blijft althans een deel van de rijke geschiedenis van de Hogeschool iPabo en haar voorgangers behouden.

 

Samenstellers van het project

 


Egbert Nijeboer
oud-docent HPA, VRA, iPabo


Kees van Wissen
oud-docent MV, KPA, iPabo


Kees van Wissen

 

 

Kees van Wissen, mede-oprichter van deze site 'De Brug', is overleden.

Na een korte heftige ziekte is Kees op 27 december 2019 overleden.
Hij was leerling van de Magister Vocat, katholieke kweekschool voor jongens in Amsteram, docent van de KPA, de Katholieke Pabo Amsterdam, die na een fusie opging in de iPabo, de Interconfessionele Pabo, waarvan hij in 2007 met pensioen ging.
Rond die tijd werkte hij samen met Egbert Nijeboer aan het ontwerpen en opzetten van 'De Brug', deze website die de geschiedenis van iPabo en haar voorgangers weergeeft, waarin persoonlijke subjectieve ervaringen van betrokkenen een grote rol spelen. De site bevat vele interview-videofragmenten.

Zie 'In herinnering Kees van Wissen' voor meer wetenswaardigheden over Kees.


 

Reacties op deze site en de inhoud daarvan, worden op prijs gesteld!

 

Per e-mail

Adres: nijeboer@upcmail.nl